söndag 2 maj 2010

Måndag morgon

En riktigt bra natt efter en halvtaskig start de tackar vi för, Nellie har sovit nästan hela natten för att sen vakna vid kvart över sju riktigt skönt. Rikard ligger kvar i sängen han ska ju jobba ikväll/natt.
Jag och Nellie har roat oss med att läsa tidningen och fixa lite här hemma som vanligt på morgonen. Solen skiner iaf idag dock är de inte speciellt varmt då de blåser rätt mycke förhoppningsvis lugnar de sig innan de är dags att gå ut.
Nellie har bekymmer i ett öga har en känsla av att de är fökylning på gång då hennes ögon alltid brukar börja rinna innan, så blåser de så här håller jag henne inne idag.

Vi har läst tidningen två sidor handlar om hundattacken i helgen många vill införa ett hundkörkort visst tanken är jätte bra de ser kanon ut på pappret, men hur kommer de se ut i praktiken? Vad ska krävas för att få äga en så kallad kamphund? Den som har läst på vet hur många timmar varje dag i både fysisk och psykisk stimulans som krävs för att en sådan hund ska må bra. De är inga soffhundar dom ska aktiveras och stimuleras på rätt sätt för att fungera bra, och om man nu klarar hundkörkortet ska de finnas någon uppföljning? för vad är de som säger att den här personen verkligen gör de som ska göras?
Hade dom seriösa uppfödarna dom som väljer köpare till sina valpar med ett nålsöga att komma igenom för att få köpa fått fortsätta och dom som bara är ute efter pengar och en häftig hund försvunnit hade dessa fall med hundattacker kunnat skrivas ner nåt enormt.
De gör mig ont att veta att många av hundarna som avlivas pga aggresivitet varje år skulle kunna få leva bara dom hade hamnat rätt, men man valde hund efter utseendet och uppfödaren sålde bara för att tjäna pengar och där står man med en aggresiv hund som igentligen bara försöker tala om hur illa den igentligen mår. Nej nånting måste ske vi måste införa en lag på ett eller annat sätt.

Nu ska jag dra igång med morgonens sysslor först och främst stoppa i mig lite frukost.

Hoppas ni får en fin dag!
Kram

1 kommentar:

Frida sa...

Huvva då! Tur det blir bättre när de får vara upprätt i alla fall.
precis, så man kan fara på föräldragruppen också. Nog för att det är två veckor dit men ändå.
Jo vi har haft det bra men mest suttit hemma.

kram