måndag 14 juli 2008

Måndag

Och äntligen en dag med något som iaf liknar sol väder :) Har legat ute i nån timme iaf mellan molnen, önskar att de kunde få vara strålande sol och 25 grader då mår man som bäst..
Här hemma tränas de för fulla muggar med hundarna Vilda fick igår gå sitt första spår här i livet och de gjorde hon med glans precis som allt annat hon tar för sig, först blev hon väldigt förvånad över att de luktade korv överallt vars kom lukten ifrån?
Men snart insåg hon att korvarna låg i gräset och att de va bara att använda näsan så hittade man fler :) Hon kommer även få gå ett korvspår idag då jag inte vill träna så mycke annat just nu än stå och bordet lydnadsmässigt då utställningarna kommer närmare och närmare..
Men tränar man henne inte alls då är hon så i gasen att man får dåndimpen bara av att se på henne, under kvällen blir de även en promenad ner till vattnet...
Kakan tränar för fullt dock är de just nu för varmt för att träna, igår kväll fick jag henne att ta apportbocken för första gången, gissa om de va en nöjd frida som gick in efter träningen :)
Klicker träning funkar kanon förutsatt att man har stenhård diciplin på sig själv jag har lätt för att vilja hjälpa till med rösten emellanåt men hundarna älskar det och uppfinningsrikedomen är de inget fel på hos någon av hundarna..
Ligg kommer dock inte att tränas in med klicker då Vilda i stort sett aldrig lägger sig självmant så jag tror att jag kommer att träna in de på vanligt sätt..
Just nu går all tid till hundarna de ska tränas skrivas loggböcker promeneras och badas de gör att man har mindre tid att tänka och mer blir gjort vilket är perfekt :)

Just nu sover hundarna efter race ute på gräsmattan Vilda hann även med och springa till grannen som satt och åt och självklart sprang matvraket dit och försökte få sig en smakbit, ingen dag med Vilda är den andra lik hon får alla i sin omgivning på gott humör och hon lockar till många goda skratt..
Vad skulle jag göra utan dig?

Vila på soffan en stund skulle sitta fint, kanske nåt bra på tvn för en gångs skull!

Inga kommentarer: